Surplace stress checker: De 6 boosdoeners van een onrustig gevoel? Hoe krijg je er grip op?

Herken jij dat gevoel van onrust? Dat gevoel dat je bepaalde dingen graag wilt of je hebt voorgenomen, maar dat er toch niks uit je handen komt?

  • Je ligt ’s nachts wakker omdat je je zorgen maakt over alles wat er op je bordje ligt
  • Er zijn zoveel dingen die je nog moet doen, je weet niet waar je moet beginnen
  • Je komt maar niet toe aan dat wat je belangrijk vindt
  • Tegen bepaalde activiteiten zie je op, ze lijken zo enorm groot of moeilijk

En aan fietsen durf je dan al helemaal niet te denken…

Drempel is te hoog

Ben jij die sportieve wielrenner of mountainbiker, die in het verleden met plezier op de fietst stapte? En nu ook graag weer met regelmaat zou willen fietsen?

Alleen weet je vanwege allerlei verplichtingen niet waar je de tijd vandaan moet halen. En als je toch af en toe tijd hebt, dan heb je misschien geen zin, je bent moe of je twijfelt of het nog wel gaat. De drempel om weer op je fietst te stappen is te hoog.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je de stap niet (meer) zet om op de fietst te stappen. Waarom de drempel te hoog is. En voor de een heeft dat een andere oorzaak dan voor de ander.

Doe de test

Door het beantwoorden van de vragen uit onderstaande test krijg je een beter beeld waar het bij jou aan schort. Waar kun jij de meeste winst boeken om dat gevoel van onrust te beperken? En weer meer grip krijgen op jouw situatie?

Op basis van de antwoorden krijg je tips hoe je een en ander kunt verbeteren.

Je kunt ‘Ja’ of ‘Nee’ antwoorden op de vragen. Probeer de antwoorden te baseren op hoe tevreden je ergens over bent. Als je gemiddeld genomen wel tevreden bent geef je als antwoord ‘Ja’. Ben je ontevreden of zou je het graag beter willen dan geef je ‘Nee’ als antwoord. Een voorbeeld: Je krijgt vast wel eens een compliment voor dingen die je doet. Maar is dat voor jou ook voldoende of mag het wel wat meer zijn? Ben je er tevreden over?

PS de Surplace Stress Checker is geen gevalideerde test. De resultaten geven zodoende alleen een indicatie waar in jouw geval waarschijnlijk de meeste winst te boeken is. Wil je wel een gevalideerde test doen? Dit kan tijdens een van de programma’s van Surplace Fietscoaching zoals tijdens de clinic Surplace of het programma Tour de Vitalité.

Surplace Stress Checker

1.Ik heb het gevoel dat ik voldoende keuzevrijheid heb in de dingen die ik doe
2.Ik voel me verbonden met anderen
3.Ik voel me bekwaam in wat ik doe en krijg daar ook waardering voor
4.Ik kom regelmatig in een natuurlijke omgeving
5.Ik ben dagelijks fysiek in beweging en voel daarin geen grote beperkingen
6.Ik word ’s ochtends uitgerust wakker

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *